Loppis Åtvidaberg

Loppis i Åtvidaberg

Kanske känner du någon dag lusten att jaga loppis i Åtvidaberg. Åtvidaberg, denna vackra bruksort som ligger på vägen mot Östergötlands och Smålands kustlandskap. Att kommunen ligger strategiskt belägen mitt i Östergötland gör på ett sätt staden är både osynlig i sin litenhet men samtidigt synlig på samma gång. För Åtvidaberg och inte minst Facit har sin plats både i historien och på kartan. Många är de människor som har sommarstugor nära Åtvidaberg runtomkring i Östergötland.

Där hör jag själv till den gruppen som har sommarstuga i Kinda kommun. Egentligen ligger stugan bara cirka 2 mil från Åtvidaberg så från denna destination sker en resa under sommar-semestern till Åtvidaberg varken under tidspress eller för den delen någon annan press. Det blir helt enkelt en trevlig liten utflykt till en stad som man i övrigt kanske inte finner alltför många skäl att besöka. När du ändå är där varför inte passa på att ta ett bad i sjön eller kolla på historiska minnesmärken som kyrkan eller gruvan i Åtvidaberg. Det är en ort där det förvisso och för vissa kanske inte händer alltför mycket. Men det är vackert och man blir glad av att vara där. Och varför inte när du väl är på plats lära dig lite om bygden, bruksorten och historien.

Lopp-marknad för loppor eller för kvalitét

Egentligen kan man säga att det inte finns ett jätteutbud gällande loppis i Åtvidaberg. Men man kan detta till trots säga att det trots stadens litenhet ändå finns loppisar inom samyliga segment. Loppis i Åtvidaberg, hur många kan där finnas. Vi är själva ganska nöjda med att ha funnit en handfull exempel. Däremot är vi alltid intresserade av att höra om du som läsare eventuellt skulle springa på en ej etablerad loppis i Åtvidaberg. Och då kanske jag främst åsyftar Åtvidabergs utkanter, det vill säga på landsbygden.