Antikhandlar´n Linköping

bilden föreställer Antikhandlar´n Linköping

Om du på riktigt är på jakt efter en loppisliknande antikaffär som inte är en riktig antikaffär men ändå säljer antika föremål. Då kan säkert Antikhandlar´n Linköping vara intressant för dig att besöka. Med tanke på namnet; Antikhandlar´n Linköping är det säkert rimligt att anta att du reflekterar över en typisk antikvitetshandlare. Därför är det viktigt att för mig göra en distinktion här. Antikhandlar´n Linköping är inte per definition ett riktig antikhandlare. Det vill säga en butik som köper och säljer antika ting med en önskan om att gå med vinst på marginalen. Det gör heller affären inte anspråk på förutom i namnet på butiken.

Alltså, det är absolut retro-produkter som erbjuds till försäljning i butiken men det drar mer åt hållet vintage om jag själv skulle våga mig på en definition. Vissa produkter som man hittar på Facebook är även helt vanliga loppis-prylar som egentligen inte har något mer värde än som secondhand-prylar. Samtidigt faller Antikhandlar´n Linköping inte under segmentet klassisk loppmarknad. Det är nämligen fler prylar som är intressanta föremål än på en vanlig loppis. Men som sagt enligt min uppfattning rör sig butiken mer inom retro/vintage.

Antikhandlar´n Linköping och läget

Butiken ligger förhållandevis centralt i Linköping. I alla fall om man ser till den geografiska placeringen. Men med butiksdöden i åtanke samtidigt som man funderar över butikens läge, är det relativt enkelt att komma fram till att butikens placering ändå inte är optimal. I alla fall inte ur ett kommersiellt perspektiv. Denna slutsats baserar jag på att flertalet relativt väletablerade butiker i innerstaden väljer att lägga ned på grund av minskade intäkter och den ökande e-handeln.

Mot den bakgrunden ser jag det som svårt för Antikhandlar´n Linköping att överleva. Speciellt tveksamt är det på lång sikt. Detta även om jag hoppas på att verksamheten kan få vara kvar. Det är roligt att gå på loppis och fynda. Och därför ser jag gärna att denna typ av butiker överlever. Speciellt om det finns en tanke bakom utbudet av prylar vilket det verkar göra hos Antikhandlar´n Linköping. Den exakta adress är Engelbrektsgatan 11. För mer information om butiken råder jag dig att göra ett besök på Facebook-sidan här.