Historia

Historia i Östergötland

Vare sig det handlar om fornfynd funna på Östgötaslätten. Eller om det gäller äldre byggnader i Linköpings stad. Det finns alltid något att finna i Östergötlands historia. För en längre tid sedan när jag själv studerade historia på Linköpings universitet uttalade min lektor sig i ämnet enligt följande: ” egentligen är det bara att lägga till suffixet -historia på nästa vilket begrepp som helst. Då märker man ganska snart hur mycket historia som ändå existerar och som finns att återge”. Sanningen är i logisk mening såklart att allting som har hänt, vilket är ganska mycket; egentligen allt hör till ämnet historia. Under denna menyrad ska vi dock begränsa oss till Östergötlands historia och göra vårt yttersta för att plocka ut godbitarna av historiska platser. Vi ska också undersöka om vi hittar något som kanske tilltalar de flesta personer. Men vi ska även kunna erbjuda nördarna inom ämnet något extra.

Upptäcka historiska platser

Historia i Östergötland är som jag nämnde i sig själv en mycket intressant utflyktsturné. Det skulle egentligen vara nog att endast åka på en road-trip och undersöka all den vackra historia som Östergötland kan berätta.

Om du vill göra denna resa kan det dock vara bra att först göra lite eftertänksamt arbete och försöka komma närmre ditt faktiska intresseområde inom ämnet historia i Östergötland. Utbudet är stort och därför kan det för ett resesällskap där fler medverkar vara viktigt att definiera vad eller vilken tid inom historia som ni helst önskar upptäcka. Handlar det främst om ett intresse för forntid, medeltid, stormaktstid etc.? En anledning till att ni kan göra vinster med att ha en på förhand uppställd planering.

Roadtrip i Östergötland

En väl utarbetad planering är alltid bra om inte annat för resans moral och för din chans att få uppleva hur en trång bil tillsammans med några väl utvalda vänner faktiskt kan vara en vinnande idé, inte minst om ditt mål är historiska platser i Östergötland. Förresten spelar det mindre roll om ni är sedan tidigare goda vänner eller om ni är ett gäng bekanta då det egentligen alltid finns flera skäl till varför en väl utarbetad plan för en roadtrip kan vara viktig. För råd om hur du lyckas med din roadtrip besök gärna Travelgrip.se. Det kan därför vara viktigt att ni i resesällskapet inför resan också utvärderar ert eget intresset för historia. Och också då ert intresse för historia i Östergötland.