Rimforsa Åsundabadet

Rimforsa vid Åsundabadet
En bild över utsikten vid Åsundabadet

Om du åker från Linköping eller från Kisa eller varför inte från Åtvidaberg når du snart till en trevlig liten sommarort som heter Rimforsa. I Rimforsa finns Ica, Motellet och en bensinmack för den som behöver tanka på sin road-trip i Östergötland. Antagligen är du ute och åker med bilen i värmen och söker för dagen en plats där du och din familj kan bada. I Rimforsa ligger Åsundabadet. Det är en stor och välplanerad badplats som sköts av Kinda kommun.

Åsundabadet vid Åsunden

Åsundabadet ligger som det låter vid sjön Åsunden. Det är en vacker plats med fantastisk utsikt. Förmodligen den bästa utsikten i Rimforsa. Möjligen kan det vara aningen svårt att hitta till badet eftersom badplatsen gömmer sig bakom ett villaområde i Rimforsa. Men om du följer skyltningen mot ”Idrottsplatsen” samt följer din GPS så bör du snart nog komma fram uppe på en höjd. Uppe på höjden finns gott om parkeringsplatser. Parkeringsplatserna finns på en gräsmatta vilket är en stor fördel då det nästan alltid är möjligt att hitta är en ledig parkeringsplats. Detta även om det för dagen är mycket varmt och en typisk dag då många söker sig till Åsundabadet i Rimforsa.

När du kliver ur bilen ser du ned över en mycket stor och bred gräsbetäckt backe som leder dig ned till en sandstrand. Vid sidan av stranden ligger en välskött sandplan som är avsedd för beachvolley-ball. Där brukar ungdomar ses både på dagtid och kvällstid för att umgås och spela. Badbryggan som omsluter Åsundabadet inringar den grundare delen av badplatsen. Bryggan är inte en fast brygga men en flytbrygga. Men det finns naturligtvis också en ramp för den med eventuella funktionsvariationer. Cirka 15 meter ut från flytbryggan finns och en flotte. På flotten finns ett hopptorn med trampolin som sträcker sig några meter upp i höjden.

För den som av olika skäl söker skugga är förmodligen inte Åsundabadet i Rimforsa det främsta alternativet. Detta eftersom platsen mest består av ett öppet gräsfält. Men för den som är av det mer driftiga slaget går det även att hitta platser som ligger vid vattenbrynet och med skydd av några träd. Skuggplatserna hittar du främst vid den privat-drivna glasskiosken som ligger nära dasset. I glasskiosken finns både kulglass och vanlig glass. Nära glasskiosken hittar du också en lekplats med gungor, sandlåda och balansgång.