KLM Linköping

bilden föreställer KLM Linköping

Linköpings flygplats

KLM Linköping och Linköpings flygplats ligger nära Saab i Linköping. Linköping som stad är en den så kallade flyghuvudstaden och har varit så länge. Kanske är det därför som det första flygfältet blev till redan på 1930-talet. Linköping som universitets- och regementsstad har en lång tradition. Men som flyghuvudstad har det också haft och har fortfarande en mycket stark ställning. Inte minst med tanke på den flygplansproduktion som finns på Saab. Saab ligger nära Linköpings flygplats. Faktum är att man vid de första flygfälten testade flygplan tillverkade av Saab. Om du vill läsa mer om flygets historia i Linköping är mitt råd att du läser här. Linköpings flygplats har kapacitet att hantera 200 000 resenärer per år och flygplatsen har också god potential att över tid kunna växa ännu mer. Linköpings kommun står som ägare till flygplatsen. Men formellt är Linköpings Flygplats ett dotterbolag till Linköpings Stadshus Ab.

KLM Linköping till Amsterdam

Linköping City Airport är en internationell flygplats och gör flygningar till Amsterdams stora flygplats Schiphol. För att boka Flyg från Linköping City Airport till Schiphol besöker du flygbolaget KLM Linköping. Det flera kanske inte känner till är att det också är fullt möjligt att flyga privat från Linköping. Men sannolikt är det något som endast mer välbeställda personer har råd med. Beroende på ur vilket perspektiv man ser saken ligger Linköping City Airport mycket nära Linköpings stadskärna. Det är också beläget mycket nära E4: an. Det är därför mycket enkelt att som turist i Linköping och Östergötland ta sig vidare både norr- och söderut i Sverige. Linköping är på så vis en mycket strategiskt belägen stad.

Under den nuvarande Corona-pandemin går verksamheten såklart inte på högvarv. Det innebär att det som i övriga Europa också är färre turister som väljer att flyga till Amsterdam. Hur detta kommer att påverka KLM som flygbolag är såklart i nuläget svårt att sia om.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*