Nya simhallen Linköping

simhallen i linköping i östergötland

Hösten 2022 beräknar man att den nya Simhallen i Linköping ska vara invigd. Man började bygga simhallen i juni 2019. Man har rivit den äldre Folkungavallen för att kunna genomföra uppdraget. Det är alltså ett stort byggprojekt som har en förhoppning. Förhoppningen handlar om att kunna erbjuda Linköpingsbon och den tillfällige besökaren en upplevelse utöver det vanliga. Placeringen av simhallen är mycket central. Mer central är Simhallen än vad som är vanligt i städer där det finns olika ”aktivitetsparker”. Ofta ligger en simanläggning i nära anslutning till en arena eller liknande. Det gör simhalls-projektet i Linköping något mer unikt. Att simhallen dessutom planerar att hålla öppet så gott som under hela byggprocessen. Det är också en företeelse som Linköpings kommun medvetet har utarbetat en strategi för. Detta för att tillmötesgå Linköpings kommuninvånare.

Den äldre

Den äldre simhallen i Linköping som ännu ligger vid Folkungavallen. Det är fortfarande en helt okej simhall. Den byggdes 1965 ungefär samtidigt som Linköpings sporthall. Därför har den med åren blivit svårare och svårare att renovera. Därför har kommunen fattat beslutet att riva den äldre simhallen. Detta för att ge plats åt en mer modern anläggning.

Simhallen i Linköping som mötesplats

Flera är de generationer som har lärt sig simma i Linköpings simhall. Kanske var det med skolan man som Linköpingsbo lärde sig. Kanske var det i en simskola på helgen. Annars gick man helt enkelt dit för att bara leka i det fantastiska äventyrsbadet som byggdes i slutet av 80-talet. Där finns vågbassäng, rutschkanor, bubbelpool, ångbastu, bastu och vattengrottor. Allt för att tillmötesgå dåtidens krav om ett äventyr i badet. För ett barn som väntar på öppnandet av den nya simhallen i Linköping kan tiden dit säkert framstå som oändlig. Men som man alltid brukar säga. Den som väntar på något gott väntar sällan för länge. Eller vad tycker du? Läs gärna här om fler badplatser i Linköping.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*