Stafsäter Glass

bilden föreställer Stafsäter glass

I en tidigare artikel om 73ans loppis nämnde jag även Stafsäter som tillverkar sin fantastiska närproducerade glass och faktiskt ligger precis bredvid loppisen. Jag minns en vacker försommardag när jag tillsammans med min sambo och mina barn åkte på en kortare dagsutflykt till Stafsäter Gård för att provsmaka glassen som numera har blivit så omtalad och populär. Till vänster om vägen som du åker på väg från Sturefors efter en kurva kommer du till Stafsäter glass, se Facebook.  

Stafsäter glass en recension

Det var försommar förmodligen maj 2020 och den värsta Corona-krisen första våg hade precis “blåst över”. Även börsen hade hunnit återhämta sig från raset i mars. Barn; vill ni åka med på en glassutflykt till Stafsäter glass, frågade jag och min sambo. De var inte särskilt svårövertalade. Vi ställde oss för att köa i den lilla gårdsbutiken på Stafsäter Gård. Det var en vacker dag och solen stod klar på himlen. Den dagen var så varm att man enkelt och avslappnat kunder sitta i den värmande solen och äta sin Stafsäter glass. Sanningen är att Stafsäter glass faktiskt erbjuder många olika intressanta smaker på sin närproducerade glass. Dessutom byter de smakerna med jämna mellanrum. Månaderna september till april erbjuder Stafsäter även sopp-lunch och säljer även andra matlagningsprodukter i sin lilla mysiga närbutik. 

När vi anlände denna försommardag hade de förmodligen precis anställt årets sommarpersonal. Det gick att enkelt att avläsa då personalen såg ung och något osäker ut när de tog beställningar och tog betalt. Säkert ett perfekt sommarjobb för en ungdom i Corona-tider tänker jag förstrött. Samtidigt försökte jag nå en förståelse för vilken sorts glass mina döttrar 5 och 9 år försökte förmedla till mig att de ville ha. Till glassen köpte jag en kopp kaffe och kom snart på att glassen smälte alldeles för snabbt i munnen. Den var egentligen alldeles för liten och för god för en vuxen mans aptit. Jag köpte därför ytterligare en glass vilket därmed blir ett bra betyg för Stafsäter Glass, se webbsidan. Jag gjorde manövern lite i smyg så att barnen inte skulle upptäcka mitt vuxna glass-privilegium.