Stadsmissionen secondhand i Linköping

bilden föreställer secondhand i Linköping

Som välgörenhetsorganisation är Stadsmissionen välkänt numera. Deras verksamhet har funnits sedan 70-talet och är kopplad till Svenska kyrkan och andra frikyrkor. Det är en organisation som hjälper utsatta människor i Sverige. Dels genom att ge utbildning, samtalsstöd och direkt ekonomiskt stöd. De hjälper också till exempel utsatta kvinnor som behöver skydda sig från våld i nära relationer. Som en slags parallell-verksamhet driver Stadsmissionen också en secondhand i Linköping.  

Stadsmissionen secondhand i Linköping, själva butiken

Stadsmissionen secondhand i Linköping bedriver givetvis mycket välgörenhetsarbete och har många fast anställda som tillsammans driver föreningen framåt. År 2019 var sammanlagt 271 st. anställda i någon form av Stadsmissionen. Några av dessa anställda arbetar på Stadsmissionen secondhand i Linköping. Som flera andra företag/organisationer inom secondhand i Linköping är Stadsmissionen också placerad på Tornby. Närmare bestämt ligger verksamheten på Roxtorpsgatan 14B.

Eftersom Stadsmissionen tar emot flera personer som står långt från arbetsmarknaden innebär det också att det finns gott om duktig personal på Stadsmissionen i Linköping. Man får upplevelsen av att personalen är bra på att skilja på värdefullt och vackert kontra slitet och trasigt. Och visst är väl det en egenskap man bör betrakta som värdefull i sammanhanget. Ett annat mycket intressant grepp är att Stadsmissionen i Linköping tar betalt per kilo när du som konsument köper kläder. Kilopriset för textiler är 49 kr/kilo och för kläder 79 kr/kilo. Sannolikt har kilopriset räknats ut utifrån någon slags tabell för medelkostnad för kläder.

Urvalet

Trots att Stadsmissionen förfogar över cirka 600 kvadratmeter yta i sin butik på Tornby så behöver verksamheten göra ett urval bland prylar. På hemsidan kan du se vad de tar emot och vad de inte kan ta emot läs gärna här. På hemsidan finns utförlig lista öppettider och kontaktpersoner till Stadsmissionen secondhand i Linköping. För tillfället hämtar de inte upp dina prylar men håll utkik, det kan säkert ändras med tiden.