Bjärka Säby badplats

bilden föreställer Bjärka Säby badplats

Om du har tillgång till bil och åker vägen mot Brokind så kommer du snart till Bjärka Säby eller till det ”Nya slottet” som det också kallas. Det äldre slottet ligger på motsatt sida av vägen. Det är en plats där bröllop och privata fester brukar bli anordnade.

Att det i Bjärka Säby och finns en badplats är det inte lika många kanske känner till. Badplatsen är belägen till vänster om det Nya slottet. Badplatsen har både en flotte och en rejäl brygga. Fördelen med denna badplats är att den inte är lika välbesökt som till exempel Stureforsbadet. Dock är det fortfarande Stångån som är vattnet som flyter genom Bjärka Säby. Den något mer avlägsna platsen gör att inte lika många personer brukar vara där. Det är mycket skönt för den som tycker att det är nog att dela sin dag tillsammans med en mindre grupp badgäster. Naturen vid denna badplats är mycket fin och man sitter i en liten backe som leder ned till vattnet. Eftersom det är Stångån som är vattnet blir det ofta relativt snabbt varmt i vattnet vid Bjärka Säby.

En bit upp på höjden ligger också en Volley-Boll plan där du kan spela Volley-Boll med vännerna. Det är faktiskt också mycket fint sand-underlag som utgör planen. Så varför inte ta med en enkel plastboll på utflykten och lira lite Volley-Boll med vänner och familj.  

Bjärka Säby Nya slottet

Om du ändå har åkt till Bjärka Säby för att bada är det absolut värt att promenera runt det Nya slottet. Det är ett mycket vackert gods och historiskt sett har det också funnits ett Kafé vid slottets ena gavel/flygel. Självklart bör du därför unna dig lite avkoppling i badandet och gynna Kaféets verksamhet. Det är ett mysigt Kafé i slottets vackra lokaler. En uteservering erbjuder ett fint läge i solskenet naturligtvis under förutsättning att du har vädret med dig.