Johannelundsbadet

bilden föreställer Johannelundsbadet

Som det låter hittar du Johannelundsbadet i stadsdelen Johannelund i Linköping. Badet ligger i närheten av en stor väg som heter Brokindsleden. Och om jag vore utsedd till att rekommendera den trevligaste badplatsen i Linköping så skulle det dock inte bli badet i Johannelund eller som jag tror att den riktiga benämningen lyder, Johannelundsbadet. Det är ett helt okej bad. Som uppväxt och uppfödd i Linköping har man inte alltid genom åren kunnat välja mellan olika fina badplatser i innerstaden. Vi har helt enkelt alltid haft Stångån till vårt förfogande och eventuellt även Tinnerbäcksbadet. På så vis är det svårt att påstå att Linköping är en vacker sommarstad.

Johannelundsbadet är dock helt ok ur perspektivet att det ger dig en möjlighet till en enklare badutflykt eller ett kvällsdopp. Kanske speciellt för dig som är utan tillgång till bil och körkort. Där finns en rejäl brygga som är byggd så att både de mindre och de större har möjlighet att doppa sig. Tidvis har det också förekommit försäljning av glass. En mycket populär plan för Beach Volley-boll ligger i nära anslutning till Johannelundsbadet. Och många är de sommarkvällar när jag med bilen åkt förbi badet och sett ungdomar spela Volley-boll på planen med sand-underlag. Många väljer också att grilla nere vid ån. Något som gör att det blir en trevlig badplats för vem som helst som är boende nära Johannelundsbadet men också kanske främst för Linköpings ungdomar.  

Johannelundsbadet och plaskdammen

För de allra minsta barnen kan absolut den lilla plaskdammen nära Johannelunds centrum vara ett bra alternativ. Där finns inte bara en plaskdamm utan också en populär lite större lekplats för barnen.    Du kan dessutom passa på att köpa picknick/lunch på Ica i centrum. I centrum finns också till exempel pizzeria och apotek. Plaskis är den ideella föreningen som möjliggör att plaskdammen går att underhålla och fortfarande går att driva i Johannelund.