Valkebobadet

bilden föreställer Valkebobadet i Vikingstad nära Linköping

Nuförtiden är det vanligt att offentliga badplatser sköts och ses över av respektive kommun. Bad med pool blir däremot allt vanligare att en privat aktör driver med vinstsyfte och också ansvarar för underhåll. Ett undantag är Valkebobadet i Vikingstad som faktiskt i år 2020 firar 50 år som badplats. Valkebobadet öppnade sina dörrar år 1970 och ligger i Vikingstad. Vikingstad är en liten ort som ligger ca 13 km västerut från Linköping sett. I nuläget har tätorten cirka 2335 invånare. Det är också en fin möjlighet att upptäcka en mindre ort nära Linköping som ligger mitt ute på Östgötaslätten. Med pendeltåget kan du ta dig till och från Linköping på bara cirka 10 minuter. Varför det har blivit en viktig pendlingsort till Linköping. I Vikingstad kan du också betrakta det vackra gamla stationshuset vid stationen.

Valkebobadet föreningen

Valkebobadet är en förening och drivs av dess medlemmar. Förhållandevis låg är entrékostnaden, nämligen 25 kr för barn och pensionär och 50 kr för vuxen. Om du är medlem i föreningen går hela familjen in gratis till badet. Om du verkligen söker efter ett äventyr med häftiga rutschkanor och moderna bassänger så kanske Valkebobadet inte är det främsta valet. Men om du mest är på jakt efter en tillfällig plats att svalka dig och där barnen kan hoppa i torka och därefter bada igen. Ja då är detta badplatsen för dig.

Pooler

På Valkebobadet kan du bada antingen i en mindre baby-pool, en klassisk djupare 25-metersbassäng och i en pool i mellanstorlek för de mellanstora barnen. Det finns alltså en pool för de barn som ännu inte hunnit lära sig att simma. Under sommarperioden erbjuder Valkebobadet simskola. De erbjuder simskolan i tre olika perioder under sommaren. Hit kommer som sagt besökare från närliggande orter såsom Vikingstad, Linköping, Mantorp och Mjölby. På området ligger också en kiosk där man bland annat kan hitta glass och godis. Du som tillfällig besökare bör därför se till att ha swish att betala med även om kontanter också går bra.        

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*