Malmen återvinning

bilden föreställer Malmen återvinning

Den för mig kanske minst kända återvinningstationen ligger i Jägarvallen. Men konstigt nog heter den ändå Malmen återvinning. Visst det beror säkert på hur man räknar och helt ärligt vem bryr sig egentligen om återvinningscentralen är belägen i Jägarvallen eller nära Malmen. I sammanhanget är det självklart att Malmen återvinning blir det självklara namnvalet. Inte minst med anledning av att Malmen är en mer känd plats i Linköping än vad Jägarvallen är. Malmen är platsen med en flygplats. Malmen är också en förkortning på Malmslätt som är ett bostadsområde väster om Linköping. Nära Malmslätt ligger även Flygvapenmuseet är en populär aktivitet i Linköping för både turister på genomresa. Det är även populärt för barnfamiljer boende i Linköping med omnejd.

Malmen återvinning, hur du hittar

För dig som inte vet hur du hittar dit ska jag försöka ge dig en så enkel beskrivning som möjligt. Om du kommer på riksväg 34 från Vimmerby så svänger du vänster i rondellen efter rondellen som viker av in på Lambohovsleden. När du har svängt vänster i rätt rondell ska du direkt göra en sväng till höger och du har då Anicura djursjukhus på din vänstra sida, fortsätt sedan på den vägen mot Malmslätt tills du kommer till Malmen återvinning. Du ser snart att det handlar om en lite mindre anläggning men allt du behöver för röjardagen finns där. Här hittar du öppettiderna:

Måndag            06:30 – 20:00

Tisdag                09:00 – 18:00

Onsdag              09:00 – 18:00

Torsdag             09:00 – 18:00

Fredag               06:30 – 18:00

Lördag               08:30 – 16:30

Söndag              Stängt

Du gör absolut en förnuftig resa om du väljer att åka till Malmen återvinning i synnerhet om du är boende i Malmslätt, Lambohov, Ryd eller i Skäggetorp. Tänk också på att du kan avyttra din julgran här efter helgerna. Det brukar vara skönt att veta om den möjligheten. Det är också möjligt att via Tekniska Verken beställa hämtning av din julgran.