Ullstämma återvinning

bilden föreställer Ullstämma återvinning

I ett antal år har nu Ullstämma återvinning legat i det bostadsområde som heter Harvestad. Denna återvinningscentral öppnade dock sina dörrar långt före att området var bosatt eller alls bebyggt. Placeringen var ändå strategisk och nu har både bostäder, affärer, skolor och fritidsanläggningar vuxit upp kring Ullstämma återvinning. Det är också säkert ett av skälen till att antalet besökare till återvinningscentralen har ökat. Detta både sett till antal besökare och till trafiken i området. Brokindsleden har alltid varit en vältrafikerad väg, i alla fall så länge jag själv kan minnas. På senare tid har den dock blivit alltmer vältrafikerad som en följd av både Södra Ullstämmas och Sturefors expansiva utveckling.

Ullstämma återvinning och södra Linköping

Klockan 16.30 kan du sannolikt fastna i en lång bilkö som sträcker sig ända från Ekholmen ut till Landeryd. Långsamtgående fordon på väg till Ullstämma återvinning blandar sig med vanliga Svenssons på väg till och hem från sina arbeten. Det är nästan vackert att se. Denna expansiva tillväxt och viljan att skapa en helt ny del av Linköping. Där tillkommer andra kommunala infrastrukturella frågor på agendan. Till exempel hur man på sikt kan lösa trafiken på Brokindsleden. För att fokusera på Ullstämma återvinningscentral är den mycket välplanerad. Den är inte så stor som till exempel anläggningen på Gärstad men du kan enkelt avyttra allt från din utrensning från helgen. Såhär ser öppettiderna på Ullstämma återvinning ut för tillfället:

  • Måndag                        06:30 – 20:00
  • Tisdag                            09:00 – 18:00
  • Onsdag                          09:00 – 18:00
  • Torsdag                         09:00 – 18:00
  • Fredag                           06:30 – 18:00
  • Lördag                           08:30 – 16:30
  • Söndag                          Stängt

Om du vill har mer information om Ullstämma återvinning är mitt råd att du besöker Tekniska verkens webbsida här. Där kan du läsa dig till det mesta, till exempel hur du kan kan göra dig av med din julgran 2020. Mitt råd till alla som bor i Sturefors, Ullstämma, Vidingsjö och Ekholmen är att göra ett besök på Ullstämma återvinning. Detta eftersom det är en mycket bra återvinningscentral och den är lagom stor. Det som du inte kan behålla kan du dessutom lämna direkt till Återbruket, som är en relativt nyinrättad second-hand verksamhet.