Valla lekpark

bilden föreställer Valla Lekpark

Lekparken i Valla, eller mer korrekt uttryckt, Lill-valla Lekpark är Linköpings största lekplats. Parken i Valla blev invigd år 2017 och är därmed även en förhållandevis ny lekpark i Linköping. Men platsen innehåller inte bara det vanliga som nästan varje lekpark erbjuder, som till exempel gunga och rutschkana. Jo visst finns det både rutschkana och gunga även i Lill-valla lekpark. Men där finns också mycket mer roligt för barnen att leka med.

Parken är indelad i tre huvudområden som är Vattenleken, Kojbyn och Talldungen. Inte nog med att lekparken innehåller flera delar. Du kan också titta på smådjur såsom kaniner och fåglar. Har du tur kan du även få mata getterna i hagen bredvid. Här kan du se en film om lekparken som Linköpings kommun har gjort.  

Valla Lekpark, en del av Friluftsmuseet i Gamla Linköping

Lekparken finner du i nära anslutning till både Gamla Linköping och till Vallaskogen. Man kan säga att Valla Lekpark utgör en av tre delar som tillsammans bildar Friluftsmuseet i Gamla Linköping. Dessutom är lekplatsen i sig indelad i tre huvudområden, läs gärna ovan. Av skälet att det är nära mellan alla dessa olika platser som till exempel Vallaskogen, Gamla Linköping, Järnvägsmuseum och Fenomenmagasinet gör att du mycket enkelt kan tillbringa minst en heldag i Valla och Gamla Linköping. Hinner du inte med allt roligt på endast en dag så boka gärna in flera dagar med familj och vänner.

Speciellt nu är det fint att besöka platsen. På våren när solen river bort molnen på himlen och när pågående pandemi plågar oss är lekplatsen ett bra alternativ. Dock är det alltid viktigt att beakta FHM: s rekommendationer om att hålla avstånd. Valla Lekpark är den största lekparken i Linköping men om den är störst i Östergötland vågar jag inte uttala mig om. Men kanske spelar det inte så stor roll.