Återvinningen i Motala

bilden föreställer Återvinningen i Motala

Återvinningen i Motala är en secondhand butik som finns placerad på södra allen 23 till 25 i Motala. Detta är en secondhand butik som har funnits under en lång tid. Den ligger precis invid Motala ström. Man kan säga att det är mer en större loppis än en secondhand butik eller vintage-butik. Sannolikt startade Återvinningens verksamhet kan du finna i Motala, Linköping och Norrköping. Här kan du läsa en tidigare artikel om Återvinningen i Linköping.

Jag har själv ett minne av att jag var där redan 2003 vilket då borde innebära att Återvinningen i Motala alltså har anor minst så gamla som 17 år tillbaka. Kvalitetsmässigt skulle jag vilja säga att Återvinningen i Motala ligger i segmentet av att vara mer en loppis än en vintage-butik. Självklart kan du ändå hitta äldre prylar på Återvinningen i Motala. Men det skulle i så fall vara prylar utan samlarvärde. Men dock kan det ändå vara vackra äldre ting.  

Återvinningen i Motala och utbudet

På webbsidan går att läsa att här finns allt ”mellan himmel och jord”. Något som är både himmel och jord och allting däremellan. Jag har svårt att inte känna att det kan vara både bra och dåligt på samma gång. Jag är helt övertygad om att en dagstripp till Motala som stad som kan vara spännande att genomföra. Motala är en vacker stad inte minst på grund av Motala ström. Genom Motala flyter också den vackra Göta kanal. En av de bästa sakerna jag minns av mitt besök på just Återvinningen i Motala är att ytan i lokalen är så pass stor att det krävs två adresser. Du bör alltså inte gå chanslös om din idé är att lyckas hitta en trevlig bokhylla, en soffa eller ett bord till sovrummet. Kanske kan du även fynda en handtillverkad orientalisk matta?

Punktlista över prylar

För att du ändå ska välja att göra denna lilla utflykt till metropolen Motala ska jag nedan i en punktlista redogöra för vilka grejer som du till exempel kan finna på Återvinningen i Motala:

  • Kläder av alla sorter
  • Textilier
  • Böcker för barn och vuxna
  • Möbler och utemöbler
  • Skor
  • Väskor
  • Leksaker

Välkommen att läsa på Återvinningens webbsida. Ta reda på öppettider innan besöket och tänk på att ha dragkrok på bilden om du hittar ett fynd.