Erikshjälpen second hand i Linköping

Bild på Erikshjälpen i Linköping

Möjligen håller Erikshjälpen Linköping second hand en något högre klass än majoriteten av övriga loppmarknader i Östergötland. Det antagandet grundar jag på att det ändå är en loppmarknad som har möjlighet att finansiera både personal och betala för en butikslokal som ligger mitt på Tornby köpcentrum i Linköping. Det säger något om verksamhetens resurser och seriositet. Men som sagt om du snarare söker en loppis i mer klassiks bemärkelse. Det vill säga; en lada full med ”junk”. Då kanske inte Erikshjälpen second hand bör vara ditt förstahandsval.

Erikshjälpen Linköping second hand ligger på Bonnorpsgatan 9. Butiken är indelad i olika avdelningar så det är förhållandevis enkelt att orientera sig mellan hyllorna. Några exempel på avdelningar är möbler, kläder, böcker och elektronik. Eftersom lokalens utformning har en relativt öppen planlösning med högt i tak är det också enkelt att orientera sig i lokalen och förhållandevis snabbt vet du om där finns några prylar som kan vara intressanta för dig. Speciellt bra är, om du före besöket har förberett en inköpslista så att du har en rimligt god uppfattning om vad du är intresserad av. Det förenklar helt enkelt besöket och du riskerar inte att köpa en massa prylar som du inte behöver. Som sagt, på Erikshjälpen second hand finns en tanke bakom de prylar som finns till försäljning. Det förenklar också besöket avsevärt även om chansen att hitta ett riktigt fynd möjligen är något lägre.  

Erikshjälpen Linköping och organisationen

Verksamheten är finansierad av olika bidragsgivare privata, företag och olika barnrättsorganisationer som ex. Världens Barn, Postkodlotteriet och Radiohjälpen. Barnrättsorganisationen Erikshjälpen och Erikshjälpen second hand är egentligen två olika verksamheter där den förstnämnda syftar till att hjälpa barn i olika delar av välden. Erikshjälpen Second Hand å andra sidan är som det låter en loppmarknad med syfte att samla in pengar genom att sälja begagnade prylar. Lokalen på Tornbyområdet är mycket väl tilltagen ur ett storleksperspektiv vilket gör besöket väl värt sin tid. Erikshjälpen är en välgörenhetsorganisation som har kristna förtecken. Pingstkyrkan spelar till exempel en viktig roll i verksamhetens styrning och finansiering.