Spökvandring på Ekenäs slott

föreställer Spökvandring på Ekenäs slott

Under hösten 2021 erbjuder Ekenäs slott trots rådande pandemi fortfarande spökvandring på 1600-talsslottet Ekenäs. Allting handlar egentligen om vad du som besökare kan tolerera och hur mycket du törs bli uppskrämd. Alla spökvandringar på Ekenäs slott är främst anpassade efter en vuxen publik. Det är endast under höstlovet som hela familjer kan förboka spökvandringar på slottet. Denna typ av spökvandring sker på eftermiddag och kväll och innehåller inte några skrämmande effekter vilket gör att även yngre barn kan delta. Annars är det alltid ditt ansvar som förälder att avgöra vad som passar ditt eget barn.

Recension spökvandring på Ekenäs slott

Senast jag gick spökvandring på Ekenäs slott var på julmarknaden 2019. Vi jag och min dotter på 8 år hade då inte förbokat biljetter vilket innebar att vi fick köa en stund för att överhuvudtaget få en plats. Det gick dock bra och till slut fick vi tag i biljetter. Något som kan vara värt att tänka på inför en spökvandring är att alltid vara klädd efter kyligt väder. Detta eftersom slottet inte är uppvärmt överallt. Det är dyrt att värma ett obebott gammalt stenslott. Därför kan det bli ganska kylslaget på spökvandring. Spökvandringen tog dessutom cirka 1 timma vilket kan vara plågsamt lång tid för både barn och vuxna under förutsättning att man fryser under tiden. Att man dessutom står mycket stilla och lyssnar påverkar såklart också möjligheten att bli lite frusen.

Något som förvånade både mig och min dotter var att det fanns så extremt många spöken på slottet. Det var ”gumman- det” och ”gubben det-”, säkert cirka 10 spöken på bara några våningsplan. Det gjorde hela vandringen något mindre trovärdig till och för min åttaåriga dotter. Men hon uppskattade det och tyckte det var spännande och jag som förälder tyckte att det var fint att se henne så glad. Det blir därför sammantaget ett mycket gott betyg till Spökvandringen på Ekenäs slott. Damen som ledde hela spökvandringen var också en duktig berättare med en god berättarförmåga. Det gjorde barn och vuxna mycket engagerade och nyfikna och ärligt talat är frågan om det finns något viktigare än det när det handlar om en spökvandring. Om du vill läsa mer generellt om Ekenäs slott, se då gärna här.