Bländebo loppis

bilden föreställer Bländebo loppis

En något mer utsocknes och kanske inte lika lättillgänglig är Bländebo loppis. Du hittar den på Östgötaslätten om du åker Bergsvägen mot Ljungsbro. Du kan då svänga vänster och köra mot Kaga/Ledberg i cirka 4 kilometer. Det går självklart också att välja att åka väg 34 mot Motala en stund och därefter svänga vänster från väg 34. Den exakta adressen som du kan slå in i din GPS är Västerbränningen Västergård 58999 Linköping. Du kommer till en typisk lantlig idyll med flera småhus och med en lugn och vacker natur runtom.

Bländebo loppis, en riktig loppis

Bländebo Loppis är inte en vanlig sunkig loppis som bara finns där för att locka turister. Det är heller inte en loppis som du väljer på grund av det genomtänka urvalet. Eller det faktum att prylarna går till återbruk eller för den delen att överskottet gå till välgörande ändamål. Nej, Bländebo Loppis är faktiskt en loppis i ordets rätta bemärkelse. Eller i alla fall relaterat till hur vi på Östergötland runt väljer att definiera begreppet loppis. Det vill säga, ungefär som en avlägsen plats på landet där du kan hitta både snyggt och fult, dyrt och billigt. Med andra ord, det finns fortfarande en möjlighet att göra ett riktigt fynd eller ett klipp.

Men om vi ändå ska ge oss på ett försök att genre-bestämma Bländebo Loppis. Då vill jag nog betrakta det som att den befinner sig inom tema vintage. Du hittar mycket prydnadsföremål från till exempel 50-, 60- och 70-tal. Möjligen påminner denna loppis något om Sturefors loppis. Helt enkelt är det mesta du möts av från förr i tiden. Sannolikheten att hitta ett fynd som du senare kan stoltsera med i Antikrundan är väl förmodligen inte alltför hög men på Bländebo loppis har du i alla fall chansen. Som skribenter vill vi gärna ge ett bra betyg till denna loppis och råder dig att göra en dagstripp på helgtid gärna när vädret står som spön i backen. För mer info, besök Bländebo loppis på Facebook.