Kommuner

Östergötland är ett stort landskap och Östergötlands kommuner är 13 till antalet. Närmare bestämt är Östergötland ca 10 000 km² till ytan. Till ytan är landskapet stort. Stort i förhållande till vad du föreställer dig är sannolikt. I relation till Ryssland eller något annat stort land. Det bor sammanlagt ca 464 000 människor i Östergötland (2019) att till exempel jämföra med Göteborgs kommun som har ca 490 000 invånare (2019). Varför göra denna jämförelse med Ryssland och Göteborg tänker du kanske. Jo, tänker vi, varför inte.

Det vi främst syftar på i denna kontext är vår egen ambition att hjälpa dig att navigera på vår webbsida om Östergötland. Vi vill skapa en struktur som är enkel att förstå och vad är väl då enklare än den klassiska uppdelningen i kommuner och större städer. Det är alltså denna struktur vi kommer att utgå ifrån för att på bästa sätt försöka ge dig en bra upplevelse på Ostergotlandrunt.se.

Kommunerna hela listan

Östergötlands kommuner består av inte mindre än 13 stycken. Nedan listar vi Östergötlands kommuner:

Navigera i Östergötlands kommuner

Vår tanke är att vi i menyraden helt enkelt låter dig som läsare att navigera per kommun. Under respektive kommun kommer vi sedan att länka till de sevärdheter, badplatser eller loppisar eller andra platser ur våra redan befintliga menyer. Det ska vara enkelt att läsa på vår sida och vi vill göra det enkelt för dig som turist i Östergötland att navigera vare sig du är inföding eller om du kommer utsocknes ifrån. Trevlig läsning önskar vi dig på vår sida. Välkommen till Ostergotlandrunt.se. Vi hoppas att du ska plocka med dig lite kunskap och en hel del behållning av våra mer subjektivt betonade artiklar om Östergötland som ju är vårt fagra Östergyllen och barndomshem.