73ans Loppis

73ans loppmarknad Stafsäter linköping

Om du vill hitta en loppmarknad på landsbygden men som ändå ligger relativt nära staden Linköping. Åk då med bilen mot Svartmåla. Du kommer då relativt snart till en gård som heter Stafsäter. Det är samma Stafsäter som tillverkar den omtalade, underbara, närproducerade glassen som kommer i många smaker. Du åker alltså på Brokindsleden mot Sturefors. När du når korsningen vid Sturefors där du kan svänga vänster mot Stureforsbadet då väljer du istället höger och åker då på Stavsättersvägen. Efter ca 5–10 km kommer du till gården Stafsäter som du då kommer att ha på din vänstra sida. På din högra sida ser du en större lada. Där på andra sidan bilvägen ligger 73ans loppis.  

Glass och loppis på samma gång

Anledningen till att jag valde att också nämna Stafsäter glass ovan är att du med fördel kan slå två flugor i en smäll på denna utflykt. Både närproducerad glass och 73ans loppis samma timma. Vem kan säga nej till det?

Hursomhelst, när vi senast besökte 73ans loppis i juni 2020 blev vi först besvikna. Det var inte enkelt att på webben hitta öppettiderna för 73:ans loppis vid Stafsäter. Därför blev vi besvikna av den enkla anledningen att det var stängt för att vi hade missförstått öppettiderna. Nuvarande öppettider som går att utläsa på Facebook är jämna veckor på söndagar kl. 11-15. Men vårt tips är att du ringer 0701-808203 för att slippa bli besviken som vi blev vid första besöket.  

Vi gjorde istället ett besök i juli som blev mer lyckat. 73ans loppis var då öppet dock med vissa Corona-restriktioner. Det ledde till en ganska omfattande kö för att ens få möjlighet att komma in på loppisen. Eftersom vi också var där med två barn 6 och 9 år blev vi lite oroliga. Det är alltid svårt att motivera kötid för barn. Vi fick dock relativt snabbt inträde på loppisen som var i två våningar. Där fanns cyklar, kläder, dvd och vidare upp på övervåningen hittade vi fler saker som till exempel leksaker, samlarföremål, böcker, både bundna och pocket. Vidare hittade vi en avdelning för skor och kläder för vuxna. En hel del glasprydnader och finare porslin och bestick hittade vi också.

73ans loppis och kvaliteten

Om vi ska säga något om kvaliteten på 73ans loppis skulle det i så fall vara att den befinner sig i mellansegmentet kvalitetsmässigt. Inte lika fint och genomtänkt som utbudet på till exempel Erikshjälpen men heller inte ett typiskt ”redneck-garage” i Motala.

Det verkar faktiskt som att den mycket trevliga personalen som jobbar där har god känsla för både fint och mindre fint och känslan är samtidigt att det går att fynda. Vi vill alltså påstå att 73ans loppis klart förtjänar ett besök. Särskilt om du ändå är sugen på att äta glass på utflykten. Att det går att betala med både kontokort och Swish är inte heller det något negativt.