Loppis i Fornåsa

bilden föreställer loppis Fornåsa

För dig som är relativt ny i Östergötland ska vi ge oss på ett försök att beskriva var Fornåsa som tätort är belägen. Fornåsa är en mindre tätort med cirka 500 invånare på den öppna Östgötaslätten. Orten tillhör Motala kommun. I Östergötland nordväst mellan Motala, Linköping, Mantorp, Mjölby och Vadstena ligger Fornåsa mitt på det blåsiga och vackra Östgötaslätten. I Fornåsa på Kvarngatan 4 hittar du också Fornåsa Loppis. Den består av sammanlagt 4 olika byggnader där det sammanslaget handlar om cirka 2000 kvm loppmarknad. Verksamheten har funnits på samma plats sedan 1995 vilket innebär att denna Loppis näst intill har fått kultstatus. Som adressen Kvarngatan 4 skvallrar om är det just den gamla kvarnbyggnaden i Fornåsa som också utgör själva loppmarknaden.

Utbud Loppis i Fornåsa

Det är en typisk loppmarknad där du kan hitta allt mellan himmel och jord men framförallt olika prylar inom följande segment; keramik, porslin, glas, böcker, husgeråd. Ett stort utbud av LP, CP och DVD finns också. Eftersom det är en loppmarknad finns i utbudet 10-tusentals olika saker och hitta. Ibland kan du ha tur att hitta något fynd inom vintage, retro-segmentet. Mycket sannolikt är att du inte går därifrån tomhänt. Det går alltid att hitta något intressant att köpa till dig själv eller att ge bort som present till en vän.        

Tillgänglighet Loppis

Här hittar du Fornåsa Loppis egen webbsida. Öppettiderna är generösa förmodligen beroende på att loppisen är mycket gammal och har legat där en längre tid. Allting är till försäljning under tak vilket också möjliggör generösa öppettider. I regel är det öppet på fredag mellan 11-18 och på lördag & söndag 11-15. Under storhelgerna bör du dock räkna med särskilda öppettider. Men var bara lugn allting framgår på Fornåsa Loppis hemsida. Viktigt att känna till är förmodligen att Fornåsa Loppis accepterar kort som betalningsmedel. Du kan också ringa och tinga prylar om du skulle behöva.