Sandviksbadet vid Roxen

Bilden föreställer Sandviksbadet vid Roxen

Som inbiten och väl van Linköpingsbo är du sannolikt inte alltför kräsen när det gäller badplatser. Troligen då den enda alltid närliggande badplatsen är Stångån. Men med tillgång till bil och några timmars ledighet är faktiskt Sanviksbadet en pärla och ligger fågelvägen ca en mil tvärs över Roxen. Platsen ligger också mycket nära stjärnorpsravinen och Stjärnorps slott. Sandviksbadet består av en stor öppen gräsyta. Därför behöver du inte vara orolig för att behöva trängas med andra gäster. Parkeringsplatser bör inte heller vara ett problem att hitta. Inte ens om det är en riktigt fin sommardag. Även om stora delar av området utgörs av en stor gräsmatta finns också en liten sandstrand där de yngsta i familjen kan bygga slott och kanaler i sanden. Ta med hinkar och spadar så ska du se att barnen håller sig sysselsatta en stund.

Sandviksbadet och aktiviteter

Många tar med mat och grill. Andra lirar fotboll på den väl tilltagna gräsyta och gör det till en trevlig helkväll medan andra bara stannar till för att ta sitt nödvändiga kvällsdopp. Som sagt för dig fån Linköping är Roxen och Sandviksbadet en fin plats att samla tankarna. Kanske efter en lång arbetsdag en vacker försommardag. Från stranden kan du se siluetten av Linköping i horisonten och du får ett intressant vy-perspektiv av staden. En annan bra sak med Sandviksbadet är att det finns både kiosk och campingplats.

Det är alltså en möjlighet även för dig som vill spendera dina semesterdagar på Campingen och som är på genomresa genom Östergötland. Om du vill söka dig utanför staden, stressen och vill nå känslan av landet men samtidigt inte har tid att lämna staden en alltför lång stund är faktiskt Sandviksbadet perfekt. Det är perfekt anpassat för den dagsutflykt som man hinner en vanlig vardagseftermiddag efter jobbet.