Hjärta till hjärta

bilden föreställer hjärta till hjärta i Linköping

Hjärta till Hjärta i Linköping är en av Sveriges absolut största loppmarknader. Eller som de flesta kanske skulle benämna verksamheten; second-hand eller återvinning. Verksamheten är belägen på Attorspsgatan 10 i Linköping mitt på Tornby-området. Secondhand-butiken ligger nära Arla-fabriken. Som sagt är detta en av de större secondhand-butiker du kan finna i alla fall alldeles säkert i staden Linköping. Butiken tillhör en välgörenhetsorganisation som vilar på en kristen grundsyn och kristna värderingar. Tanken är att överskottet från verksamheten främst ska gå till kostnader för transporter och tillfall människor i behov av bistånd och då framförallt mer utsatta länder i Europa såsom till exempel Rumänien och Albanien.

Hjärta till Hjärta i flera städer

Butiken är en av flera är en av flera seconhand-butiker i Östergötland. Linköping är 1 av 4 orter där verksamheten Hjärta till Hjärta är etablerad. I övrigt finns verksamheten även på orterna Kisa, Mjölby och Motala men dessa butiker kommer att tilldelas helt egna inlägg. Dels finns deras webbsida där du finner info, se. Men du hittar även butikens egen Facebook här.

Eftersom verksamheten är så pass bra utbyggd kan du i just detta specifika fall utgå ifrån att öppettider för vardagar och helger stämmer bra överens med verkligheten. Detta gäller inte alla loppisar och vi brukar därför nästa alltid råda loppis-besökaren i Östergötland att ta en kontakt med respektive loppis före själva besöket Detta eftersom den kan vara skönt att vara på den säkra sidan innan man åker till platsen. Man slipper då bli besviken när man gör sitt besök på loppisen. I butiken i Linköping kan du hitta alla tänkbara prylar till exempel konst, textiler, böcker, elektronik, barnkläder, kläder, möbler och såklart så mycket mycket mer. Jag minns själv att jag vid ett tillfälle hittade mängder av intressant konst för nästan inga pengar alls. Det var dessutom unika bilder och inte vilken Ikea-konst som helst.