Östergötlands museum

bilden föreställer Östergötlands museum

Om du är på genomresa genom Östergötland i filosofisk mening eller i faktisk mening har du all anledning att göra ett besök på Östergötlands museum. På museet finn alltid roliga och intressanta utställningar och aktiviteter. Kanske är du endast intresserad av att besöka restaurangen Hagdahls Kök kan du ju givetvis göra det. Hagdahls Kök har faktiskt också ett enastående julbord lunch med mera. På museet erbjuder man guidade visningar av olika slag runtom i Linköping. Till exempel erbjuder man stadsvandringar som heter ”konstrundan”, ”arkitekturrundan”, ”medeltidsvandringen” och ”från bränd bondby till modern stad”.   

Centralt beläget i Linköping ligger museet på Vasavägen 16. Östergötlands museum har dock verksamhet på flera platser i Östergötland och äger även vissa fastigheter, till exempel Löfstad slott som har en egen artikel på Östergötlandrunt.se.  

Östergötlands museum och minnena

Jag minns själv hur jag som liten pojke på 80-talet besökte museet mina allra första gånger. Hur man kunde titta på skelett från stenåldern och lära sig om hur familjer och människor på den tiden levde. Det var min egen mor som ledde mig i riktningen mot intresset för historia. Ett intresse som än idag är högst levande i mig. Även om du inte känner samma sak för historia som jag är mitt tips ändå att besöka museet. Detta framförallt om du är intresserad av arkeologi.

Mitt råd att du tar dina nära och kära och gör ett besök, någonting som ger dig en chans att kanske lära dig och dina barn något om gårdagen och som inte enbart handlar om kommers. Tidigare har Östergötlands museum också haft ”Viljans värld” som i korthet var en liten lekplats för barn som fanns uppbyggd på museet. På museet finns också en hel del historiska skrifter samlade och konserverade. Det är också möjligt att på nätet söka i museets stora digitala museum, så håll tillgodo.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*