De Klomp Linköping

bilden föreställer de Klomp i Linköping

De Klomp heter en krog i Linköping som rent översatt till nederländska betyder täppan eller träskon. Den är belägen i centrala Linköping och 2009 startade en holländare krogen. De Klomp vill förena tradition och förnyelse. De erbjuder därför flera olika sorters öl främst från Belgien. Men även lokala bryggerier finns bland sortimentet. För De Klomp är det också viktigt att stödja producenter från länets olika delar. Del Klomp delar uppfattningen att maten ska vara giftfritt odlad och att djuren kommer från en miljö med god djurhållning.

Krogen och restaurangen

De Klomp Linköping är en krog i det lugnare segmentet. Mer en plats för att ses och prata än att försöka överrösta musiken. Och därför har De Klomp Linköping naturligt ett något äldre klientel. Den ligger något utanför den absolut mest centrala festgatan i Linköping, Ågatan. Och krogen har därför en något lugnare krog och ligger en bit från den tydligaste pulsådern. Självklart finns krogen att finna i Tripadvisor och har i skrivande stund betyget 4 av 5 stjärnor. Restaurangen erbjuder rejäl mat som kan få vilken besökare som helst att bli mätt och belåten. Några exempel ur menyn är bland annat, bakad Kålrabbi, Charkplanka och Bitterballe.

Området runtomkring De Klomp

Om du som turist är på genomresa med tåg är det en fördel då restaurangen ligger mycket nära Linköpings resecentrum. Närmare bestämt på gångavstånd från stationen. Men det är klart värt att boka bord på De Klomp, du kommer högst sannolikt inte bli besviken. Även om du inte har gångavstånd är det värt att besöka restaurangen även om det för dig innebär en extra tur med taxi, buss, eller bil.

Tvärsöver St: Larsgatan mittemot De Klomp ligger Frimurarehotellet. Kanske huserar du på detta hotell på din genomresa. Och om så är fallet, är det minst sagt gångavstånd tillbaka efter en mysig kvällsmiddag tillsammans med en vän eller med din partner. Om ni är ett arbetar-gäng funkar det lika bra såklart. De Klomp är klart värt ett besök helt enkelt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*