Fenomenmagasinet

bilden föreställer Fenomenmagasinet

Exakt när Fenomenmagasinet i Gamla Linköping öppnade sina portar är jag inte helt säker på. Dock kan jag med säkerhet säga att jag har flera barndomsminnen från tidigt 90-tal när jag med säkerhet vet att jag både med kompisar och med skolan gjorde utflykter till denna plats för att få upptäcka hur olika fysiska experiment kunde konkretiserades genom handfasta experiment. Att experimenten också genomföra igen och igen tyder på den vetenskapliga idén bakom Fenomenmagasinet. Till exempel fanns en kanal med ett system av slussar som jag tror finns kvar även idag.  Fenomenmagasinets storlek har sedan dess blivit större och innehåller nu inte bara inslag av fysiska experiment.

Att göra på Fenomenmagasinet

Nu går det även att på övervåningen titta på en mängd olika reptiler till exempel boaorm, pytonorm, ödlor med mera. Barn brukar ofta gilla att betrakta dessa varelser och tycker det är mycket spännande. Men det kan såklart även vara lite skrämmande för vissa barn och därför är det viktigt att en förälder alltid följer med och håller uppsikt på barnen. Längst uppe vid reptilerna går det också att köpa enkelt fika för den som behöver en stunds avkoppling. Förutom reptiler är det även möjligt att se uppstoppade rovdjur, gå in och provsitta ett passagerarflygplan eller att spela air-hockey. Det går i sanning att rada upp flertalet många intressanta experiment. Men kanske är det roligare för dig som läsare att faktiskt själv få möjligheten att åka till Fenomenmagasinet i Gamla Linköping och själv också skaffa dig en uppfattning. Helt    

En del av Gamla Linköping

Eftersom Fenomenmagasinet är en del av Friluftsmuseet i Gamla Linköping är det naturligtvis möjligt att göra många fler saker i samma svep som du ändå gör din utflykt till Fenomenmagasinet. För att enkelt hitta Fenomenmagasinets öppettider är mitt råd att du besöker deras webbsida, se här. Där kan du också finna mer information om priser med mera. Kanske är Fenomenmagasinet mer aktuellt att besöka en dag när det är regnigt eller när det är vinter. Detta eftersom det ibland kan vara svårare att hitta roligare inomhusaktiviteter för barnfamiljer.