Ekenäs slott

ekenäs slott

Ekenäs slott är ett typiskt 1600-talsslott som idag erbjuder flera olika aktiviteter. Sanningen är att det oavsett årstid kan erbjuda dig som besökare något spännande och roligt att göra. Ekenäs slott är absolut ett måste för turisten som besöker Östergötland men även något för alla som är boende i Östergötland oavsett hemkommun. Slottet har en privat ägare. Om du är en person med tro på övernaturliga väsen såsom spöken och andar är detta slott ett måste för dig att besöka. Det är nämligen så att detta 1600-talsslott är att betrakta som lite av ett spökslott då det bär på många historier och sägner om tidigare händelser. Om inte annat är det en mycket trevlig utflykt på Östergötland landsbygd och ligger mycket vackert beläget invid sjön Teden, på en klippavsats.

Riddarspelen

Slottet är kanske mest känt för sina återkommande riddarspel. Riddarspelen eller tornerspelen på Ekenäs går av stapeln på våren i månaden maj. Tyvärr blev detta evenemang inställt våren 2020 på grund av Covid-19. För att läsa mer om riddarspelen på Ekenäs slott råder jag dig att läsa här .  

Spökvandring på Ekenäs slott

En annan välkänd aktivitet på Ekenäs slott är Spökvandringen som äger rum under ordnade former inne i slottet. För att kunna delta i spökvandring måste du först boka biljetter. För biljettbokning klickar du här.  Spökvandringen är en fantastiskt spännande aktivitet som lockar både vuxna och barn. Ekenäs slott är sannerligen ett slott som bär på flera olika sägner och berättelser om spöken. Vissa spöken och spök-historier är mer trovärdiga än andra. Den kanske mest kända skrönan torde vara den om drängpojken som tyvärr visste för mycket om ett antal hemliga dokument och av det skälet blev inmurad i väggen. Det sägs att han än idag spökar och kan få saker att hända. Och vem vet, kanske är det sant?