Loppis

På din semester-visit i Östergötland får du kanske en dag lust att shoppa. Eventuellt är det lite tråkigt väder, kanske mulet och lite regn men i övrigt en helt okej dag. Det kanske blir svårt att motivera för dig själv och för din familj varför en dag på stranden skulle passa just denna gråmulna dag. Vem vet, kanske befinner sig din semesterkassa sig i ett kritiskt skede. Det vill säga, lusten att shoppa går säkert att frammana men kanske saknar ni pengar. En loppis-tur med bil i Östergötland en för ändamålet kanske en bra idé. Loppis Östergötland här hittar du rätt.

Loppis Östergötland

Många är skyltarna längs sommarvägarna i Sverige och i Östergötland som försöker locka biltrafik till loppmarknader eller till second hand-butiker och gårdsbutiker. Ofta hittar du skyltar på småvägar som förskriver att det är Loppis eller Second-Hand vissa dagar och vissa tider. Vissa loppisar och loppmarknader är större än andra. Medan vissa har bättre öppettider än andra. Med hjälpa av vår guide Östergötland runt vill vi kartlägga olika Loppmarknader och second-hand-butiker. Vi har också som mål att återge lite mer utförliga detaljer om loppisen och kanske inte bara vilka öppettider som gäller. Eftersom dessa verksamheter ofta är små och ofta saknar officiell hemsida och ibland även Facebook-grupp. På grund av det kan det ibland finnas en vinst att försöka ge en tydligare bild av shopping, av återbruk och återvinning.  

Varianter i Östergötland

I många fall går en del av vinsten till välgörande ändamål såsom till exempel till Erikshjälpen eller till Röda Korset. Ibland har second-handbutiken ett särskilt tema till exempel vintage eller inredning. Ibland gör det också skillnad på prislappen hur pass medveten personalen har varit med utbudet. På senare år tycks också återbruk och återanvändning ha blivit allt vanligare. Priserna tycks också ha förändrats en hel del. Det är inte lika lätt att göra ett ”klipp” nuförtiden. Medvetenheten om varor och värde har förmodligen blivit lite mer av var mans kunskap. Förr kunde man ofta hitta mer ”skräp” på en loppmarknad medan kunden och säljaren idag har blivit mer medveten och söker och erbjuder mer specifika varor inom vissa segment. Det gäller även återvinningsbranschen som har blivit mer kunnig i vad folk vill begagna. Självklart är det en sanning med modifikation eftersom det självklart fortfarande finns chanser att göra ett fynd.