Stureforsbadet

stureforsbadet i linköping östergötland

Badet i Sturefors eller Stureforsbadet ligger i de södra delarna av Linköping i tätorten Sturefors. I Sturefors bor uppskattningsvis 2015 2228 personer. Stureforsbadet är ett bad som ligger vid Stångåns strand. Placeringen är mellan sjön Stora Rängen och sjön Ärlången. Där blir Stångån blir bredare. Badet har i perioder genomgått förbättringsåtgärder. Nu finns till exempel en kiosk som erbjuder mat, glass, godis. På grönområdet finns också en plan för Beach-Volleyboll. Tätt intill badet ligger lokaler som tillhör Sturefors IF. Det är Sturefors IF som ansvarar för driften av Stureforsbadet.

Faciliteter

En varm sommardag på semestern kan det vara väldigt många besökare vid Stureforsbadet och då är det inte alltid helt lätt att hitta en plats att lägga sin filt på. Men nästan alltid går det särskilt om man kommer lite före lunch eller lite senare på eftermiddagen. Hursomhelst är ytan att ligga på väl tilltagen och mitt på området i samma byggnad som kiosken finns också omklädningsmöjligheter och två toaletter. Närmre vattnet finns en mindre sandstrand. I övrigt är det en gräsmatta kring badet där du kan placera dina saker. Självklart är badutflykter tyvärr en utsatt plats i fråga om stölder. Det kan därför vara viktigt att någon från sällskapet hela tiden har koll på värdesaker som ni tar med er till badet. Ett tips är alltså att inte lämna er packning obevakad när ni går och badar. Parkeringsplatser vid Stureforsbadet är inte ett problem då det finns många. En golfbana finns också på området. Badet består av två inhägnade bryggor där ej simkunniga barn kan bada.

Järnvägsbron

Utanför den inhägnade bryggan kan den simkunniga föräldern eller tonåringarna ta en simtur kanske ända bort till järnvägsbron. Faktum är att järnvägsbron vid Stureforsbadet under flera decennier har varit en plats för ungdomar att busa vid. Det förekommer årligen att ungdomar hoppar från järnvägsbron och ned i Stångån. Det är självklart inte något vi uppmuntrar eftersom man aldrig vet vad vattnet kan dölja under ytan eller hur djupt det är. Dessutom är det förbjudet och farligt att beträda spårområdet.    

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*