Ideella föreningen Sri Lanka Åtvidaberg

second hand loppis skor åtvidaberg

Året 2004 innebar många drabbade barn och vuxna på Sri Lanka. Detta som en följd av den hemska Tsunamikatastrofen. På Sri Lanka vid tiden för händelsen befann sig flera Åtvidabergare. De blev vittnen till när många barn blev föräldralösa. På skådeplatsen befann sig också många övergivna och handikappade barn. Det var under dessa omständigheter som den Ideella föreningen Sri Lanka i Åtvidaberg uppkom. Man ville hjälpa landet med uppbyggnad och ville fokusera sina krafter på att bygga upp ett barnhem. Under cirka fem års tid arbetade en grupp Åtvidabergare med att bygga upp en skola för ungefär 300 elever.  Året var 2007 när föreningen fick möjlighet att bygga ett dagcenter för handikappade barn. Som en del i att finansiera projektet valde man att starta en loppis i Åtvidaberg på Mejerigatan 2.

Loppis i Åtvidaberg

Ideella föreningen Sri Lanka i Åtvidaberg är en loppis i Åtvidaberg som ligger på Mejerigatan 2. Här kan du hitta allt mellan himmel och jord. Eller nu kanske vi inte var helt sanningsenliga. Det är en relativt vanlig loppis dock relativt stor till ytan. Den är belägen nära det som kallas ”fd Gropen” eller den gamla servus-lokalen. En lokal som säkert flera av de äldre bofasta invånarna i Åtvidaberg känner till. Hela verksamheten bygger på att privatpersoner som vill stötta projektet på Sri Lanka skänker sina varor till butiken. Därefter säljer föreningen dessa varor i butiken och överskottet går direkt till det dagcenter som föreningen har hjälpt till att öppna. Överblivna saker som inte går att sälja skickas direkt till behövande familjer på Sri Lanka.

Du kan besöka denna loppis i Åtvidaberg mellan kl. 12-18 på torsdagar och mellan 9-14 på lördagar. Och om du vill prata med personal kan du ringa 0705-667783. Om du själv skulle vilja bli månadsgivare till ett fadderbarn eller delta i föreningen på annat vis är det bara att ta kontakt med den Ideella föreningen Sri Lank i Åtvidaberg. Vi rekommenderar ett besök då det är en förhållandes stor och bra loppis där överskottet också gynnar en god sak.