Flygvapenmuseet

bilden föreställer flygvapenmuseet i Östergötland

Någon mil utanför Linköping i ett mindre samhälle som heter Malmslätt ligger Flygvapenmuseet. 1984 är året när man inviger muséet Flygvapenmuseum. Renoveringar både större och små har muséet sedan genomgått. År 2017 och 2011 vann muséet pris för bästa muséum. Genom ett besök på Flygvapenmuseet får du som besökare möjlighet att följa det svenska flygvapnets historia från sekelskiftet fram till våra dagar. Klassiker som Tunnan, Draken, Viggen och bomb-planet B52 är bara ett axplock av alla de maskiner som en besökare får betrakta vid ett besök på Flygvapenmuseum. Självklart har också Linköpings stolthet JAS-39 Gripen sin självklara plats i utställningshallen.  I källarplan finns också en hel utställningshall som endast fokuserar på DC-3: an. DC-3:an som blev bärgad från Östersjöns botten 2003. I källaren möter besökaren också en stor utställning som åskådliggör Kalla krigets olika politiska händelser från 60-talet fram till slutet av 80-talet.

Som dagsutflykt

För barnfamiljen som är på genomresa eller besöker släktingar i Östergötland och i Linköping är Flygvapenmuseet det perfekta utflyktsmålet för en dagsutflykt. Barnen blir ofta fascinerade av flygplanens utseende och storlek. Och det finns också ett flygplan som där barnen kan gå in i och provsitta. Till exempel civilflygplanet SAAB 340.

På övervåningen i anslutning till den stora utställningshallen erbjuder muséet olika spännande naturvetenskapliga experiment som är kopplade till flygförmåga. Det är inte bara barnen som upplever Flygvapenmuseum som en spännande plats. Det är också en lekplats för vuxna och det går absolut att lära sig ett och annat på denna dagsutflykt. Detta gäller även för det vuxna sällskapet.

Souvenirer på Flygvapenmuseet

För den som gärna tar med sig en present till en nära vän eller släkting går det säkerligen att hitta något spännande i Flygvapenmuseets butik. Butiken är placerad i nära anslutning till entrén. I butiken kan du alltid hitta en spännande gåva i olika prisklasser. Varför inte köpa ett modellflygplan att montera för att nämna ett exempel.   

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*