Restauranger

I denna avdelning på Ostergotlandrunt.se samlar vi ihop ett gäng olika restauranger i Östergötland. Vi beskriver och vi recenserar olika restauranger. Vår vilja är också att återge länkar till webbsidor där ni kan läsa fler restaurang-omdömen. Vi vill att du som läsare ska bli erbjuden ett rimligt axplock av det totala utbudet som erbjuds i Östergötland. Det existerar en mängd olika restauranger i Östergötland. Vi väljer vi därför att återge beskrivningar av som jag tidigare nämnde, ett axplock av restauranger. Det blir alltså fråga om en subjektiv selektivitet som vi anser att vi förbehåller oss rätten till eftersom vi själva är skapare av Ostergotlandsrunt.se. Detta gör vi av rent egenintresse. Eftersom vi är de dedikerade och infödda Östgötar som vi är.

Det vi syftar på är naturligtvis att försöka ge dig som läsare en representativ bild av restauranger i olika klass. Vill ge återge restaranger som ligger på olika prisnivå. Utbudet och variation i den återgivningen är också viktig för oss. Vi vill åskådliggöra det klassiska och det moderna. Likaså det mysiga och det traditionella likväl som vi vill ge den där ”grymma” pizzerian på hörnet en chans att synas i konkurrensen.

Vad är det vi recenserar?

När vi skriver recensioner av olika restauranger kommer vi inte utgå från ett specifikt restaurangbesök när vi skriver våra artiklar. Det kan mycket väl vara så att vår recension grundar sig i ett faktiskt besök och en faktisk maträtt. Det vi menar är att helheten är något som nästan alltid föregår detaljerna. Därför är det holistiska perspektivet något vi vill återge när vi recenserar utvlda restauranger i Östergötland.

Vi vill också försöka fånga myten om en krögare/plats/restaurang och det är så att platsen och restaurangen kanske har äldre anor med mycket lokala skrönor. Och i detta sammanhang ska vi försöka hålla oss ”rena” i den bemärkelsen och just hålla oss till skrönor och inte komma med skvaller som skulle kunna skada en enskild näringsidkare i Östergötland.

Om vi har en ny uppfattning eller en äldre uppfattning av att maten som en restaurang erbjuder kommer vi självklart att recensera den. Vi tittar också på vilken dryck som går att beställa eller om restaurangen har vissa specifika epitet som är väl värda att omnämnda. Trevlig läsning önskar vi.