Närproducerat

I både stad och på landsbygd, på Östgötaslätten eller på ren rikssvenska, i landskapet Östergötland så erbjuder flera olika aktörer sina närproducerade Livsmedel. Vissa är endast producenter av lokala livsmedel medan andra är en kombination av en gårdsbutik och prodcent för närodlad mat. Men för att hitta närproducerat i Östergötland behöver du ibland genomföra ett antal googlingar för att hitta rätt på nätet. Kanske söker du på namnet på ett företag som du har hört att kollegan har pratat om på jobbet och kanske har du hittat en spännande produkt sist du besökte det där speciella konferenshotellet med jobbet. Hursomhelst går det inte att bortse ifrån att utbudet tenderar att öka. Allt från det mer klassiska utbudet på exempelvis bondens marknad till att innebära även lokala köttproducenter, glassproducenter, mikrobryggerier m.m.

Intresset för närproducerat i Östergötland verkar sannerligen existera på riktigt. Fenomen som Reko-ringen har blivit alltmer populärt och på marknader erbjuder flera olika gårdsbutiker och livsmedelsproducenter sina varor till försäljning. Högst sannolikt går du därifrån med något ätbart i handen. Det verkar nämligen som att vi i tiden har blivit mer intresserade av närproducerat i Östergötland. Och inte bara Östergötland för den delen. Småland och Skåne har givetvis också sitt gedigna utbud även om vi på Ostergotlandrunt.se främst fokuserar på Östergötlands utbud.

Närproducerat i Östergötland

Under denna meny vill vi ge dig som besökare en möjlighet att botanisera mellan olika livsmedelsproducenter inom genre närproducerat i Östergötland. Vi vill att du ska få upp ögonen för den härliga och intressanta flora av ambitiösa producenter som är verksamma i Östergötland. Vi vill erbjuda dig som turist, Östgöte ett godtagbart alternativ till gemene stormarknad som har detta i bästa fall som en del i sortimentet. Att lägga om sin livsstil till en mer långsiktigt hållbar kost för miljön och samtidigt gynna det lokala näringslivet. Vem vill inte bidra till detta.